Posted on Hozzászólás most!

Covid, pandémia, karantén

A jelenlegi helyzetből fakadóan akadozik a rendszer. Sajnos úgy tűnik, 2021 tavaszig sem gyártani, sem a rendeléseket kiszolgálni nem tudjuk, mivel a legtöbb partnerünk bezárni kényszerült, vagy annyira takarékon működnek, hogy nincs értelme árukészletet biztosítani, mert csak a raktárban pihenne.

Habár ez az időszak sok mindenre segít rájönnni, vagy legalábbis elgondolkodni szokásainkon, hozzállásunkon és emberi kapcsolatainkon, egy valami biztosan nem változik: a márkához és a minőséghez fűződő viszonyomon. Most nincs gyártás, a vendéglátás/kereskedelem finoman szólva is téli álmot alszik – az intézkedéseknek köszönhetően -, de a kísérletezgetések, termékfejlesztések nem álltak meg.

A közeljövő egyik terve, amely már kezd alakot ölteni a SZÖRP lesz. Néhány éve ez a kategória már szerepelt a Mahung kínálatában, még a Gingerfield és Gyömbír előtti korszakban, mostanra pedig ismét számításba jöhet. A két ok, hogy a vendéglátóegységek kényszerű leállásanálunk gyártóknál is lecsapódik és ezzel a egy bevállt csatorna elhallgat. A magánvásárlók közvetlen kiszolgálása pedig nehézkessé válik olyan termék esetén, amely kimondottan vendéglátáshoz lett kifejlesztve. Szerencsére az otthon elkészíthető szörpök ezt a problémát képesek áthidalni. A másik egyszerű ok, hogy szörpöt akkor gyárt valaki, ha vagy sok alapanyagot temel (gyümölcsök, fűszernövények) és kezdeni szeretne vele valamit vagy kimondottan olyan ötletei vannak, amik a szörpgyártás irányába mutatnak. Én az utóbbi kategóriát nyertem meg.

Sokféle szörp van a piacon, illetve szirup. Az egyszerű és olcsó “műanyagtól” kezdve, amely szintetikus (mesterségesen előállított, nem természetes alapanyagokból) a “féligazi”-n át a tényleg valódi alapanyagból készítettig. Persze a rendszerezést folytathatjuk egészen az iható és élvezetestől a borzalmasig, amit mégis van, aki megvesz, nem feltétlenül anyagi okokból. Természetesen nem kérdés, hogy az eddigi eredményekhez és szempontokhoz hűen, melyik kategóriában tervezem a termékek jellegét és összetételét mind az alapanyagot természetét mind a receptúrák milyenségét illetően.

Ha minden terv szerint alakul, még idén jelentkezem néhány típussal, amelyet ugyanitt a webshop részen lehet majd közelebbről megismerni, valamint rendelni.

Addig is kitartást mindenkinek!

Péter Steierlein

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük