Gingerfield – Double & Apple

14 160 Ft

Klasszikus típus, klasszikus keverés. Mondhatni, egyszerű alma(többféle, savanyú és édes fajták keveréke) alapú üdítő, amit a kevés, minőségi fahéj tesz meg finomabbá és élvezetessé.

1 karton 24db üdítőt tartalmaz. 

Minimális rendelési mennyiség: 2 karton

Category:

Description

Az összetevőkről

Víz: Szűrt, kezelt, forralt víz, amely mentes baktériumoktól és – a gyártás szempontjából lényeges – beállított ásványianyag-tartalommal bír.

Szén-dioxid: A bekevert üdítő egy nagy tartályban találkozik a szén-dioxiddal, amely beoldódás után szénsavas üdítőt eredményez. Szén-dioxidból a legmagasabb minősítésű, élelmiszeripari változatot használjuk.

Cukor: Finomított cukor. Azért ezt a típust használjuk, mivel jelenleg ezzel lehet legbiztosabban minőségi üdítőt gyártani. Az alternatív megoldások vagy túl költségesek vagy egészségügyi hatásuk hosszabb távon nem felmért, fogyasztói szempontból. Alacsony adagolása (5-7 gr/dl) ellenére az üdítő fogyasztása cukorbetegeknek nem javasolt.

Citromsav: Ízként az édes-savanyú egyensúlyért, gyártás szempontjából a savas közegért felelős.

Gyömbérlé-gyümölcslé-fűszerek: Természetes alapanyagok. A gyömbér és gyömülcsök leve hidegen préselt eljárással készül, ami a legtöbbet biztosítja az alapanyag ízéből és hatóanyagából. A fűszerek hideg és/vagy meleg áztatással-főzéssel készülnek.

Nátriumbenzoát, káliumszorbát: Az élelmiszeriparban nemzetközileg elterjedt, biztonságosnak minősített konzerválószerek. A szervezetben nem lerakodó, hanem kiürülő technikai segédanyagok, amelyek nagyon ritka esetben váltanak ki negatív reakciót, legfeljebb arra allergiás fogyasztoknál (a lakosság egy ezrelékénél). Használatukkal – akár az alapanyagokban megtalálható – természetes baktériumok fejlődését gátolják, hogy palackozás után ne induljon be erjedés, amely alkoholtermelődést, vagy nyomásnövekedést okozna.

Arabmézga: Szintén természetes összetevő, amelyet akáciafajok (faféle) mézgájából állítanak elő. Közel négyezer éve ismeri az ember és használja nagyon sok területen magas folyadékmegkötési képessége miatt. Élelmiszereknél sűrítési céllal használják. A Gingerfieldnél a természetes összetevők (gyümölcs-fűszer-gyömbér) ülepedését lassítja-gátolja. Fogyasztása nem ártalmas, sőt kimondottan javallott is, mivel nem rakódik le és nem szívódik fel, ellenben teltségérzetet okoz.

Átlagos tápérték 100 ml termékben:
Energia: 29 Kcal
Fehérje: 0,13 g
Zsír 0,05 g
Szénhidrát: 6,7 g
Rost 1 g
Só: <0,001 g

Összetevők: ginger (gyömbér), carbonated water (szénsavas víz), sugar (cukor), cold pressed apple juice (hidegen préselt almalé), cinnamon (fahéj), citric acid (citromsav) (E330), gum arabic (arabmézga) (E414), sodium benzoate (nátrium benzoát) (E211), potassium sorbate (kálium szorbát) (E202)