Gingerfield – Chili & Curcuma

14 160 Ft

Érdekességét a gyömbér, csili, kurkuma hármas adja, amelyek külön-külön és együtt is egyedi élményt nyújtanak. Fogyasztása étkezés előtt és után is javasolt vagy bármikor. Aki szereti a pikáns, enyhén csípős ételeket, mindenképp rajongója lesz.

1 karton 24db üdítőt tartalmaz. 

Minimális rendelési mennyiség: 2 karton

Category:

Description

Az összetevőkről

Víz: Szűrt, kezelt, forralt víz, amely mentes baktériumoktól és – a gyártás szempontjából lényeges – beállított ásványianyag-tartalommal bír.

Szén-dioxid: A bekevert üdítő egy nagy tartályban találkozik a szén-dioxiddal, amely beoldódás után szénsavas üdítőt eredményez. Szén-dioxidból a legmagasabb minősítésű, élelmiszeripari változatot használjuk.

Cukor: Finomított cukor. Azért ezt a típust használjuk, mivel jelenleg ezzel lehet legbiztosabban minőségi üdítőt gyártani. Az alternatív megoldások vagy túl költségesek vagy egészségügyi hatásuk hosszabb távon nem felmért, fogyasztói szempontból. Alacsony adagolása (5-7 gr/dl) ellenére az üdítő fogyasztása cukorbetegeknek nem javasolt.

Citromsav: Ízként az édes-savanyú egyensúlyért, gyártás szempontjából a savas közegért felelős.

Gyömbérlé-gyümölcslé-fűszerek: Természetes alapanyagok. A gyömbér és gyömülcsök leve hidegen préselt eljárással készül, ami a legtöbbet biztosítja az alapanyag ízéből és hatóanyagából. A fűszerek hideg és/vagy meleg áztatással-főzéssel készülnek.

Nátriumbenzoát, káliumszorbát: Az élelmiszeriparban nemzetközileg elterjedt, biztonságosnak minősített konzerválószerek. A szervezetben nem lerakodó, hanem kiürülő technikai segédanyagok, amelyek nagyon ritka esetben váltanak ki negatív reakciót, legfeljebb arra allergiás fogyasztoknál (a lakosság egy ezrelékénél). Használatukkal – akár az alapanyagokban megtalálható – természetes baktériumok fejlődését gátolják, hogy palackozás után ne induljon be erjedés, amely alkoholtermelődést, vagy nyomásnövekedést okozna.

Arabmézga: Szintén természetes összetevő, amelyet akáciafajok (faféle) mézgájából állítanak elő. Közel négyezer éve ismeri az ember és használja nagyon sok területen magas folyadékmegkötési képessége miatt. Élelmiszereknél sűrítési céllal használják. A Gingerfieldnél a természetes összetevők (gyümölcs-fűszer-gyömbér) ülepedését lassítja-gátolja. Fogyasztása nem ártalmas, sőt kimondottan javallott is, mivel nem rakódik le és nem szívódik fel, ellenben teltségérzetet okoz.

Átlagos tápérték 100 ml termékben:
Energia: 24 Kcal
Fehérje: 0,06 g
Zsír 0 g
Szénhidrát: 5,7 g
Rost 1 g
Só: <0,001 g

Összetevők: ginger (gyömbér), carbonated water (szénsavas víz), sugar (cukor), chili (csili), curcuma (kurkuma), citric acid (citromsav) (E330), gum arabic (arabmézga) (E414), sodium benzoate (nátrium benzoát) (E211), potassium sorbate (kálium szorbát) (E202)